Nyheder

Når du er gået i stå kan du søge inspiration andre steder

Når du skriver ansøgninger vil du opleve at du går i stå. Det kan være at du lægger godt ud, har en masse ideer og er klar til at formulere verdens bedste ansøgning, men så sortner det hele for dine øjne og pludselig kan du ikke finde hoved og hale i det hele og ved nærmest ikke hvem du selv er og hvordan du skal beskrive din personlighed og hvorfor du overhovedet vil søge jobbet. Vær helt rolig, det er ganske normalt, du har nok bare brug for lidt inspiration.

Tænk over hvad du mangler før du søger det

Det er en god idé at tænke over hvad du mangler før du søger det på nettet. Hvis man ikke ved hvad man mangler kan man nemt falde i en fælde og begynde at lade sig inspirere til højre og venstre og øst og vest og blive efterladt med et sammensurium af mange forskellige ting, som på ingen måde matcher hinanden, og som du overhovedet ikke vil kunne bruge til noget som helst i din ansøgning. Derfor – tænk over hvad du søger, før du Googler en jungle fra helvede frem på din skærm.

Ord – vendinger – struktur

Hvad er det du mangler når du søger eksempler på ansøgninger? Er det den helt rigtige vending til at beskrive dig selv, er det kirsebærret på toppen af kransekagen der åbner op for den første linje i ansøgningen eller er det rækkefølgen på de forskellige informationer, som du søger inspiration og hjælp til. Oftest er det ikke alle ting, vi er lige dårlige – eller lige gode til. Der plejer at være noget specifikt, som blokerer os og vi har svært ved at komme videre fra. Når du ved hvad det er, så kan du søge aktivt efter det. Og hvis du ikke ved det, så forsøg dig frem ved at sige højt til dig selv: ”Jeg mangler hjælp til..” også kommer svaret til din udfordring.

Lad vær med at kopiere alt

Gør dig selv en tjeneste og lad vær med at kopiere direkte fra andres ansøgninger. I hvert fald ikke mere en højst en linje, hvis du ikke kan lade være. Det er tydeligt at se, hvis der pludselig står noget i din ansøgning, som ikke passer til resten af ansøgningen og som ikke passer til din personlighed. Så hvis du finder noget, som du rigtig godt kan lide, så brug dine egne ord hist op pist, så det passer til dig.