Nyheder

Dyrkning af grønsager er så sundt for sjælen

At gå i haven er så godt for sjælen og kroppen. Det har ingen betydning om du har en stor have eller en lille frimærke, om du er god og planterne bare gror fordi du kigger på dem eller der skal lidt mere til. Det er processen der er den vigtige her. Hvis du som mig er vild med at gro grøntsager ved du også hvad jeg mener, når jeg siger der er altid plads til en plante mere. Upåagtet af at du allerede har 35 tomatplanter og i bund og grund ikke bryder dig om tomater. Det er sådan en smuk form for galskab. Lær mere her

Hvad kan du plante i

I princippet kan du plante i stort set alt. Dog anbefaler jeg at du undersøger om beholderen er fødevaregodkendt. Der findes plastik som ikke er godkendt til at gro fødevarer i. Dem ville jeg som udgangspunkt undgå. Ellers kan stort set alt bruges. Du kan bruge gamle kødbakker til at forspire og du kan bruge gamle mælkekartoner og yougurtspande som potter, indtil de er så store at de kræver en større potte eller kan komme direkte i jorden. 

Plant op af murene

Hvis du har begrænset plads kan du overveje at plante opad. Der er et stort udbud af forskellige muligheder så du kan bruge dine vægge og plante op af murene. Du kan få plantesække, hvor der er lavet huller som der så kommer flere planter ud af. F.eks. jordbær eller krydderurter. De kan både stå på jorden, men også hænge på væggen. 

Der findes også nogle smarte ophæng lavet af plastisk, hvis man også gerne vil have at det pynter lidt samtidig og ikke har lyst til at skulle ud og købe nye sække hvert år. De er også ideele til en altanvæg.

Hvor kan du finde frø og planter

Her er der lige så mange muligheder som der findes frø eller planter. Du kan lave stiklinger af gamle planter, du kan selv så planterne fra frø af eller ud kan købe planterne i både supermarkeder, plantecentre og byggecentre. Alt efter hvor avanceret planter du ønsker vil de 3 forskellige steder med stor sandsynlighed kunne opfylde dem. Der er også mange gode bytte muligheder på blandt andet Facebook og andre sociale medier.